.

.

Historie

 

Over De Kameraden

 

Bestuur

Na elkaar te hebben leren kennen bij een ander theatergezelschap besloten Martijn, Philippe en Job de sprong te wagen en een eigen groep op te richten.

In 2016 zijn zo de Kameraden ontstaan en in 2017 speelden zij hun eerste productie.

We repeteren iedere woensdagavond in Den Haag aan onze jaarlijkse productie. Kosten voor deelname bedragen 25 euro per maand.

 

Martijn

Als voorzitter kan ik niet trotser zijn op de Kameraden. Vanuit het niets heb ik met een aantal vrienden mogen bouwen aan de start van onze eigen groep. Ik kan niet wachten om de komende jaren te ervaren hoe deze mooie groep gaat groeien.

Philippe

Regisseren is voor mij een ware passie namelijk op mijn manier iets creëren. Waar de meeste regisseurs in de eerste plaats de verhaallijn neerzetten, werk ik precies andersom. Ik zet eerst de karakters geloofwaardig neer en werk dan toe naar het verhaal. Met dit concept zet ik de musicals en theaterstukken neer op de planken. Mijn creativiteit ontplooit zich deels in de planning en deels door te doen en uit te proberen. Zoeken naar de essentie van de rol en van daaruit acteren binnen het verhaal. Iets wat zeer inspirerend werkt voor de acteurs.

Job

Tijdens mijn  studie ben ik enthousiast geworden voor theater. Wat is er dan mooier om na zoveel producties met vrienden een groep acteurs te helpen op het podium een verhaal door spel in beeld te brengen? Ik ben heel blij dat ik een bijdrage mag leveren aan het artistieke deel, maar ik houd me daarnaast vooral bezig met de ‘saaie zaken en taaie taken’.

Huisregels

Vaste adviseur en vriend van de groep Roel wees ons erop dat een professionele groep niet zonder duidelijke huisregels kan. Daarom vind je hieronder vast ‘Roels rules’. Niet om streng te doen, maar juist om duidelijk te zijn en om er zeker van te zijn dat die mooie productie er ieder jaar weer komt.

Kernwoord: Vriendschap

Kernwaarden: 

 • ‘Geen woorden, maar daden’
 • ‘Stoer’
 • ‘Anders’

Rules:

 • Je krijgt een rol, maar je moet iedere repetitie bewijzen dat je de rol waard bent.
 • Maximaal driemaal per jaar aangekondigd afwezig bij de repetitie.
 • ‘Heal as a team, or die as individuals’.
 • Kom je financiële verplichtingen na.
 • Ken je tekst.

Benefits:

 • Onderdeel van een unieke groep.
 • Prachtige voorstellingen.
 • Uit je comfortzone.